Учениците од ОУ “Марко Цепенков” од Зелениково зедоа активно учество во прославата со организирање на парада низ локалните улици. Најмалите учесници во маскембалот, дечињата од градинката „Зеленика“ продефилираа во паркот пред општинската зграда.