36 ПАКЕТЧИЊА ЗА 36 ДЕТСКИ НАСМЕВКИ

Во пресрет на одбележувањето на Новогодишните и Божиќните празници 36 дечиња кои дневно престојуваат во детската градинка Зеленика денес  беа посетени од страна на градоначалникот на општина Зелениково  Веле Груевски. За време на посетата градоначалникот на сите...

ЕУ aвтобусот во Зелениково

Делегацијата на Европската Унија предводена од Роберт Лидл оствари директна комуникација со граѓаните општина Зелениково. Жителите имаа можност во непосредна комуникација со тимот од ЕУ автобусот да постават прашања поврзани со Европската Унија, пристапувањето на...

Низ игра и смеа се слави 1-ви Април

Учениците од ОУ “Марко Цепенков” од Зелениково зедоа активно учество во прославата со организирање на парада низ локалните улици. Најмалите учесници во маскембалот, дечињата од градинката „Зеленика“ продефилираа во паркот пред општинската...