ЈАВЕН ПОВИК до доверителите на Општина Зелениково и доверителите на единките корисници основани од Општина Зелениково, од областа на образованието, детската и социјалната заштита, за пријавување на доспеани, а неплатени побарувања

Врз основа на член 8 од Законот за финансиска поддршка на единиците на локалната самоуправа и единки корисници основани од единиците на локалната самоуправа за финансирање на доспеани, а неплатени обврски (”Службен весник на РМ” бр.209/18), Градоначалникот...
Прочитај повеќе

ОДЛУКА

Согласно обврските дадени во член 61 став 5 од Законот за животна средина, Општина Зелениково, како доносител на планскиот документ, донесе Одлука за спроведување на стратегиска оцена на животната средина за планскиот документ Урбанистички план за село Зелениково. Со...
Прочитај повеќе

Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП

Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови                                                             MSIP-IPA-NCB-030-17 Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во...
Прочитај повеќе

Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП – Енерегетска ефикасност со реновирање и адаптација на општинската зграда

Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови                     MSIP-IPA-NCB-030-17 1.     Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development...
Прочитај повеќе

Бели снегулки од небо паѓаат, детски насмевски за новата година се раѓаат

...
Прочитај повеќе

36 ПАКЕТЧИЊА ЗА 36 ДЕТСКИ НАСМЕВКИ

Во пресрет на одбележувањето на Новогодишните и Божиќните празници 36 дечиња кои дневно престојуваат во детската градинка Зеленика денес  беа посетени од страна на градоначалникот на општина Зелениково  Веле Груевски. За време на посетата градоначалникот на сите...
Прочитај повеќе

ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) – Набавка на возило за зимско одржување на улици – трактор со кабина и дополнителна опрема

Повик за поднесување на понуди (ППП) РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP)   MSIP-IPA-NCB-031-16 Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој проект објавена во изданието на UN Development Business со...
Прочитај повеќе

ЕУ aвтобусот во Зелениково

Делегацијата на Европската Унија предводена од Роберт Лидл оствари директна комуникација со граѓаните општина Зелениково. Жителите имаа можност во непосредна комуникација со тимот од ЕУ автобусот да постават прашања поврзани со Европската Унија, пристапувањето на...
Прочитај повеќе

Велигденски хепенинг

Велигденска шара на јајце ќе ставам, така Велигден јас ќе го...
Прочитај повеќе

Низ игра и смеа се слави 1-ви Април

Учениците од ОУ “Марко Цепенков” од Зелениково зедоа активно учество во прославата со организирање на парада низ локалните улици. Најмалите учесници во маскембалот, дечињата од градинката „Зеленика“ продефилираа во паркот пред општинската...
Прочитај повеќе

Општо

l

Македонски

Во непосредна близина на главниот град, создаваме неприкосновен еколошки простор посакуван од секого. Се развиваме како простор кој нуди релаксирано живеење; простор на кој се распространети многубројни сведоштва за историјата и цивилизациите со што се создадени услови за археолошки туризам; простор со терени за голф и филмски град; но и простор на кој приоритетно ќе се развива еколошка развојна зона со создадена понуда на градежни парцели за индивидуално домување. Едноставно, простор со цивилизациски рај!

l

English

In the vicinity of the capital city, we create inviolable ecology region desired by everyone. We are developing as an area offering relaxed style of living; where numerous testimonies of history and past civilizations create conditions for archeological tourism; as well as areas for golf terrains and movie city, and space where by priority an ecology development zone is evolving, bidding construction plots for individual housing at same time.

Simply, it is a region of civilization heaven!

ЛОКАЦИЈА

Map

Контакт

9 + 3 =

Општина Зелениково

ул.1 бр.2; 1053 Зелениково